Politika privatnosti - Markfarm apoteka

Kako bismo obezbedili zaštitu vaše privatnosti postupamo u skladu sa ovom Politikom privatnosti, iz koje se možete bliže upoznati i sa načinom prikupljanja i obrade ličnih podataka.

Opšte informacije

Online prodavnica deo je APOTEKARSKE USTANOVE "MARKFARM CO” iz Beograda.

Pravno lice APOTEKARSKA USTANOVA "MARKFARM CO” je odgovorno lice za prikupljanje podataka.

Primarna svrha prikupljanja i obrade podataka je omogućavanje nesmetanog funkcionisanja Online prodavnice, bezbednost korisnika Online prodavnice, i omogućavanje elektronske trgovine posetiocima u skladu sa zakonom.

Prikupljeni podaci koriste se na način koji omogućava identifikaciju lica učesnika elektronske trgovine u skladu sa dobrim poslovnim običajima, čuvanjem poslovne tajne, a u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije, Opštom uredbom o zaštiti podataka Evropske Unije (General Data Protection Regulation – GDPR), i drugim relevantnim pravnim izvorima u oblasti zaštite podataka o ličnosti.

Davanje podataka o ličnosti je dobrovoljno, te svako ko ne želi da bude kupac/korisnik Online prodavnice nije u obavezi da ostavi bilo kakav lični podatak, ali je ostavljanje podataka obavezno za registraciju i kupovinu na Online prodavnici.

Našu Online prodavnicu možete posetiti i koristiti bez otkrivanja vašeg identiteta ili nekih drugih podataka koji se odnose na njega. Prilikom posete našem web-sajtu, uzimajući u obzir prirodu Interneta, prikupljaju se podaci koji evidentiraju korisnike, ali sami po sebi nisu dovoljni za identifikaciju određene osobe i predstavljaju statističke pokazatelje koji se koriste za poboljšanje kvaliteta sajta, njegovog normalnog finkcionisanja i poboljšanja korisničkog iskustva. Takve informacije mogu uključivati ime vašeg pretraživača, broj  vaših poseta, vreme provedeno na stranici, vrstu uređaja sa kog pristupate i tehničke informacije o konekciji koju koristite prilikom posete i slične informacije.

Lice koje je dalo pristanak o prikupljanju i obradi podataka može u bilo kom trenutku i bez obrazloženja povući svoj pristanak, što kao pravnu posledicu proizvodi prestanak svojstva korisnika Online prodavnice i prestanak svakog daljeg prikupljanja podataka od lica koje je pristanak povuklo, kao i brisanje prethodno prikupljenih podataka. 

U slučaju nedozvoljene obrade lica imaju prava na zaštitu podataka o ličnosti, kao i drugih prava koja imaju po osnovu Zakona.

Prikupljanje podataka

U cilju uspešne obrade porudžbina, potrebno je da kupci Online prodavnici dostave sledeće podatke: ime i prezime, adresu, email i broj telefona. Uz pomoć tih podataka Online prodavnica će biti u mogućnosti da kupcima isporuči naručenu robu, kao i da obavesti kupce o trenutnom statusu narudžbine. 

Online prodavnica prikuplja samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. 

Prijavom ili registracijom na Online prodavnici podrazumeva se saglasnost korisnika da mu Online prodavnica šalje email, SMS i Viber obaveštenja. 

Online prodavnica daje kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing, SMS i Viber lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Cookies

Online prodavnica koristi „cookies“ u cilju poboljšanja korisničkog iskustva i statističkog evidentiranja korišćenja prodavnice.

Cookie je tekstualni fajl koji je smešten na hard disku svakog zasebnog kupca od strane web servera. Cookie-i ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus računaru ili drugom uređaju koji koristi kupac.

Cookie-i su jedinstveno dodeljeni svakom pojedinačnom kupcu, i jedino mogu biti pročitani od strane web servera u domenu koji ih je poslao kupcu. Jedna od osnovnih svrha cookie-ja je da obezbedi pogodnosti koje će kupcima uštedeti vreme.

Sigurnost podataka

Online prodavnica će preduzeti sve razumne tehničke i organizacione mere predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba ili izmena podataka o ličnosti kupaca. Online prodavnica će čuvati lične podatke koje daju kupci na sigurnim serverima (zaštićenim lozinkom i firewall-om). Sve elektronske transakcije koje kupci naprave biće šifrovane putem SSL tehnologije. Naravno, prenos podataka preko interneta je prirodno nesiguran i Online prodavnica ne može da garantuje sigurnost podataka poslatih preko Interneta. Kupci su isključivo odgovorni za čuvanje lozinke i korisničkih detalja.

Raspoloživost prikupljenih informacije o kupcu

Kupci mogu od Online prodavnice da zahtevaju pružanje bilo kakve lične informacije koje Online prodavnica poseduje o njima. Kupci registracijom daju saglasnost da se njihovi podaci o ličnosti koriste za marketinške kampanje, međutim kupci mogu da u bilo koje vreme zahtevaju od Online prodavnice da ne obrađuje više njihove lične podatke u marketinške svrhe.

Informacije koje Online prodavnica prikuplja mogu biti uskladištene, obrađene i prenošene u sve države u koje su potpisnice Konvencije o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka Saveta Evrope, kako bi se omogućilo korišćenje informacije u skladu sa ovim Pravilima privatnosti. Kupci registracijom na Online prodavnici daju izričitu saglasnost sa takvim prenosom podataka o ličnosti.

Period čuvanja podataka o kupcu i ažuriranje

Vaši lični podaci neće biti zadržani duže nego što je to neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni. Ukoliko je rok čuvanja podataka o ličnosti propisan zakonom, podaci će biti zadržani u datom zakonskom roku. Nakon ispunjenja svrhe, odnosno isteka zakonom propisanog roka za čuvanje podataka, podaci će biti trajno izbrisani.

U određenim slučajevima, lični podaci se mogu čuvati duži vremenski period, za potrebe ispunjenja zakonskih obaveza (npr. Zakon o računovodstvu i slično ili za uspostavljanje, vršenje ili odbranu pravnog zahteva, u skladu sa važećim propisima i zakonima.

Kupci su obavezni da obaveste Online prodavnicu ukoliko neki od registrovanih podataka o ličnosti treba ispraviti ili ažurirati.

Važenje Politike privatnosti

Online prodavnica može ažurirati Politiku privatnosti, s vremena na vreme, usvajanjem i postavljanjem izmena i dopuna istih. Kupci se ovim putem obaveštavaju da bi trebalo da povremeno provere Online prodavnicu kako bi bili u toku sa svim eventualnim promenama Pravila privatnosti. Takođe, Online prodavnica može obaveštavati kupce o promenama Pravila privatnosti putem email-a, SMS-a i Viber-a.

Pišite nam

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing